5.30.2010

Oscar Wilde'dan Yola Çıkarak...

''Çünkü birini etkilemek, onun ruhuna müdahale etmektir. Kendi düşüncelerini düşünemeyecek, kendi tutkularıyla yanmayacak bir hale gelir... Bir başkasının müziğinin yankısına dönüşür, onun için yazılmamış bir rol oynar.,,

Diyor Lord Henry, Dorian Gray'e. Mevzu bahis konu da iyi etkinin olmadığı, mevcut etkilerin tümünün kötü olduğu.
Peki bu doğru mu? Yanlış yönlere giden dostlarımıza doğruyu öğütleme çabamız yanlış mı aslında? Ya da yanlış sevgiliyi gösterme amacımız etik değil mi?
Yoksa bu da bir Oscar Wilde zırvası mı? Bazen diyorum ki keşke bu adam da bi' yerlerde Gay Pride'da yürüseydi, ''Eşcinseliz diye bizi eziyorlar.,, diyen tiplerden olsaydı. Hatta ona ''Küçük Oscar,, denseydi.
Ama evhamım derin, zira yakınımda olmasını istediğim... Neyse, burası çok da önemli değil, hadi birileri bana cevap versin.

1 yorum:

  1. Daha çok Dorian'ın Lord Henry'e özenmesinden yola çıkarak sanırım başkası olma kendin ol deyişi bi nevi.Ki bence doğru,hani şu ikon idol olayları örneğin.Bazı kişiler başka kişilerin etkisinde kalır ve üstlerinde sürekli onların gölgeleriyle dolaşırlar.Ama geçen gün bi yerde okumuştum sanırım Freud demişti;başkalarının etkisinden kurtulmak imkansız,kimse başkalarının etkisinden arınmış yüzde yüz kendisi olamaz.Demiş...O demiş...

    YanıtlaSil