10.29.2009

Özür Özür Üstüne

Zeynep ve benden vuku bulan ve Türkçe dilbilgisi kurallarının verdiği hitabet kuralları çerçevesinde biz diye adlandırılan bir grup olarak BİZ marjinal olmak için rektum girişlerini yırtmak suretiyle birbirine benzeyen insanlardan özür diliyoruz.

Çünkü alabildiğine sıradanız. O kadar ki kimsenin bunu anlamaması gibi bir derdimiz yok aksine açık açık yazıyoruz.

Kısa boylu ve zayıf değiliz. Daha ziyade uzun boylu ve etine dolgunuz.

Bilindik bir yaşam düzenimiz ve bilindik korkularımız var.

Birimiz Buca diğerimiz Balçova orjinliyiz ve hayatımızın 90%ını kırolar arasında geçirdik. Ve kıro kelimesini etnik bir sıfat olarak değil bir yaşam biçimi adı olarak kullanıyoruz.

Normalde işimiz olmayan eski evlerin önünde objektife bakmadan, doğal olmaya çalışarak dijital fotoğraf makinemizle poz poz fotoğraf çektirme merakımız olmadığından bunu yapan insanlardan özellikle ve ziyadesiyle gani gani özür diliyoruz.

Bekaretimizi erken yaşta kaybetmenin bizi özgür ve güçlü kıldığını düşünmüyoruz.

Bizimle aynı sanatsal beğenilere sahip olan insanlarla sosyal ilişkilerimizin mucizevi bir şekilde iyi gideceğini düşünmüyoruz. ( Ben, Alican, bu konudaki ayniyeti ayinada kendimi görmekten farkı olmayacağından sorun yaratacağına bile inanıyorum hatta. )

Marjinal olmadığımızdan herkesle arkadaş olmaya çalışmıyoruz. Bu tarz bir karakter kabul savaşımız mevcut değil.

Gayet sıradan olduğumuzu söylemiş miydik?

Bunu yazarken tek tek kimse aklımızdan geçmediğinden kimsenin alınmasını da istemiyoruz çünkü yirmibirinciyüzyıl insanı ukalalığına sahip olmadığımız gibi dışarıda alınabilen başka insanlar olduğunu da biliyoruz. Bu sebeple, hülasa, kimse alınmasın.

Aslına bakarsanız bu sıradanlaşmış marjinaller arasında ciddi anlamda sevdiğimiz insanlar var.

Ha, ama evet. Bunu yazarken Beyoncé ve Shakira'nın Beautiful Liar'da yaptığı cinsten bir kalçadayanışması yaptık. O ayrı.

İş bu yazıya yorum atan insan evladı yazarların kendisine ''Yaran vardı da gocunuyorsun'' lafını söyleme hakkını saklı tuttuklarını bilmelidir.

Zira, gayet, alabildiğine sıradanız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder