9.02.2009

03.09.09 - De la Bülent à l'Elif


Çok alakasız evet ama daha henüz Fox Tv'de garip isimli bir magazin programının 'Şok Şok Şok' ve 'Az Sonra'ları arasında izlediğimiz kısmı Popstaralaturka'yla alakalı kısmında türbanlı bir yarışmacı, Armağan Çağlayan ve Bülent Ersoy vardı.

Bir Alman gazetesinde hakkında bir makale çıkan yarışmacıdan başlayan bir tartışmanın sonucunda Bülent Ersoy bir kaplan, bir Panter Emel edasıyla şu sözleri söyledi;

''Onlar bizi sevmiyorlar biz de onları sevmeyelim.''

Karşısında türbanlı bir bayan, bayanın hakları savunuyor Armağan Çağlayan'ı yanlış anlayarak.

Burada durun.

Habertürk, 28.08.09, Elif Şafak'ın 'Ağrı Eşiği Yüksek Kadınlar' adlı yazısı. Yazının tamamına şuradan gidiliyor ; http://www.haberturk.com/HTYazi.aspx?ID=3782

Benim bu yazıya katacağım kısım ise şudur:

Eğer erkek siyasetçiler didişmeye devam edeceklerse, farklı ve yapıcı bir üslup geliştiremeyeceklerse, takılmış plak gibi aynı şeyleri tekrar edeceklerse, o zaman çekilsinler. Ekstra kotalar ve pozitif ayrımcılıkla kadınlara yol versinler.
Ve sanmasınlar ki kadın tecrübesiz. Sanmasınlar ki kadın zayıf veya nazenin ya da dirayetsiz. Onlar sıcak gündem tartışırken, bu ülkede on binlerce kadın akla hayale gelmedik zor koşullarda hayat mücadelesi veriyor, çocuk yetiştiriyor. Ağrı ve hüzün eşiği yüksek kadınlar bunlar, kolay kolay yıkılmıyorlar.

Bu arada Armağan Çağlayan bir ara Bülent Ersoy'a ''Siz bu ülkenin önder insanlarındansınız.'' dedi.

Elif Şafak da kadın politikacılara pozitif ayrımcalık yapılsın demiş. Tanrım düşünsenize Bülent Ersoy'un mecliste olduğunu... Dinlemeden eser kükrer... Olmadık yollara olmadık taşlar koyar...

Tabi çok rahat düşünebiliyorsunuz bunları. Bütün meclis, meclis dolu tabi erkeklerle, bu zihniyete sahip. Bülent Ersoy da 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' hususunda tıpkı o erkekler gibi düşünüyor.

Yani Elif Şafak'ın önerdiği pozitif ayrımcılık, her kadına genellenecek bir şey olamaz. Bakınız hali hazırda mecliste olan kadınlar... Canan Arıtman diye bir kadın var yahu.

Sonra tabi, Bülent Ersoy gibi önü kesilemeyen bir başka önder var. Hülya Avşar.

İyice saçmalanıyor yahu.

İnsan Bahçeli ve Baykal bile daha iyi diyor. O derece.

En azından 'iş' yüzyıllardır onların tekelinde olduğundan birazcık biliyorlar ne dediklerini.

3 yorum:

  1. bülent ersoy mecliste!
    aklıma direk, adamlara " biraz duruun duruuun biraz!" falan dediği geldi.
    bülent ersoy acayip iyi bir kraliçe olurdu bak, monarşiye çok yakışırdı.
    her neyse, kadınların tümünün bir düşünce çevresinde toplanıp istikrarla o fikri savunacaklarına falan inanmam ben; yani kararlılıklarına. kadınlarda tutku var, çabuk birleşip iyi işler yapabilirler belki ama çabuk ayrılırlar. bunu tek bir kadına indirgesek de hemen hemen aynı sonuçlara ulaşırız kanımca. gerçi daha beterleri yok değil.
    erkekler bu konuda daha iyi itiraf etmek gerekirse. onların tutkuları malum.
    istisnalara da önem verilmeli ama, istisna umuduna bağlanacak kadar düşülmemeli yahu.
    yine de diyorum, monarşiyle yönetilen bir ülkeye koyun bülent ersoy'u. oooh. hülya avşar da olsa olsa haremde cariye falan olur.

    YanıtlaSil
  2. sitemi ziyaeret ettiğiniz için teşekkür ederim.ermenistan konulu yazımda "Ama sınırların açılmasının kime - size - ne zararı var cidden merak ediyorum ben." demişsin.en büyük zararı azeri kardeşlerimiz görecek.karabağ sorunu devam edecek.

    YanıtlaSil
  3. EVET,BELKİ SAVAŞTA BAŞKALARININ YANINDA OLDU AMA HOCALI KATLİAM DENEN BİR ERMENİ TERÖRÜ VADIR.BU UNUTULSUN MU?

    YanıtlaSil